Home » Assortiment » Spanje » Santa Rufina

Santa Rufina

De Bodega

De Bodega - Delleman Wijn Import
Wijnhuis Santa Rufina is een familiebedrijf. Het wijnhuis is gelegen in het dorpje Cubillas de Santa Marta, in de provincie Valladolid en behoort tot de Cigales DO. Het bezig 84 hectare wijngaarden, waarvan 80% begroeid is met Tempranillo, 10% met Merlot, 5 % met Cabernet Sauvignon en de resterende 5% met de witte rassen Verdejo en Albillo.

De wijngaard ligt in een gebied op de terrasvormige hellingen van de Pisuerga rivier. De bodem van het gebied is prima geschikt voor de wijnbouw, het heeft een uitstekende reputatie in de Cigales en het klimaat is uitermate geschikt voor de rijping van de druiven. Het stenige terrein is ook geschikt voor het 's nachts vrijgeven van de warmte die gedurende de dag wordt opgebouwd.

De wijngaarden zijn allen gelegen rond de wijnmakerij en als gevolg daarvan is de tijd tussen de oogst, de levering aan de wijnmakerij en de verwerking daarvan minimaal.

Van de 84 hectare wijngaarden is 40% ten minste honderd jaar oud. De zorg en het onderhoud van de honderd jaar oude wijngaarden wordt uitgevoerd volgens de traditionele praktijken. De menselijke hand is het basisinstrument dat elk van de wijnstokken verzorgt en selecteert om uitstekende wijnen te verkrijgen.

www.bodegassantarufina.com